2010-07-12

Mareka zvaigznājā

Super! Bračka ciemos! Mēs reāli labi pavadam laiku. Neproduktīvai slinkošanai tiek atvēlēts teju nekas, jo bez mitas ar kaut ko nodarbojamies, kaut kur dodamies. Esam pabijuši gan Verdens Endē (Pasaules gals - jau agrāk esmu to aprakstījis), Åsgårdstrand, kas izrādījās esam arī Munka dzimtā pilsēta, kurā ik uz soļa centāmies saskatīt viņa pēdas. Nav jau brīnums, ka tādā vietā (mēs to nosaucām par Mazo Kuldīgu) rodas iedvesma radīt mākslasdarbus! Piestājām pie senā vikingu kurgāna, kur, papildus vēstures malkam, arī pielasījām mazliet vīgriežu (iespējams turp šodien dosimies lasīt arī Ivančaju, kā mēs to saucam). Vēl bijām ciemos Noterojas mājā, kur Brigita pacienāja mūs ar neaprakstāmi gardu dārzeņu krēmzupu. Tādu varētu ēst katru dienu! Starp citu, kad esam kojās, mēs esam pasākuši ēst ārā. Tā ir daudz patīkamāk baudīt maltīti, plus bieži vien izveidojas pasēdēšana jautrā kompānijā, jo kāds vienmēr pievienojas!

Esam bijuši pamakšķerēt, Mareks noķēra maziņu līdaciņu, kuru palaidām vaļā. Tajā pašā rītā, pēc darba aizbraucām pagulēt svaigā gaisā. Iegriezāmies meža ceļā un, atraduši jauku pļaviņu, izritinājām tepiķīšus un ieritinājāmies guļammaisos. Ļoti feina nodarbe, ja neskaita odus (kuru te nav nemaz tik daudz, ja ņem vērā Latvijas pieredzi). Turpinot dabas tēmu, lielākā barā aizbraucām uz Troļļūdeni, kur panašķojāmies ar mellenēm. Pēc tam mēs ar Mareku divatā palikām tur pat uz nakti. Nometnei izvēlējāmies vienu virsotni, kur klints iedobumā sakūrām nelielu ugunskuru, kas līdz ar līdzpaņemto vīnu patīkami sildīja. Saulei austot nolēmām pamakšķerēt ezerā, kas nenesa rezultātu, tāpēc ļāvos pierunāties nopeldēties. Man jau likās, ka tādā ezerā ir pagalam auksti, tomēr biju pārsteigts, ka ūdens ir silts ne vien piecu centimetru slānī pie ūdens virsmas! Pelde kā vannā un to saku es - diezgan salīgs cilvēks!

Papildus mans prāts ir nodarbināts, cenšoties atrast veidu kā pēc iespējas lētāk tikt pie krāsām, ar kurām nokrāsot sienas dzīvoklī. Jā vienošanās ar īpašnieku tika panākta un jau ar augusta vidu varam ievākties. Tiesa, atslēgas es dabūšu jau tuvākajās dienās, lai varētu savest mājvietu kārtībā un jau sameklēt plīti, ledusskapi un veļasmašīnu, ko tur uzreiz ielikt. Tā ka domāju, ka šī būs darbīga nedēļa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru